Pedrali: een focus op duurzaamheid voor het milieu

Ontwerpen met de natuur is het minimaliseren van de negatieve invloed van het ontwerpproces en het genereren van producten van hoge kwaliteit die de tand des tijds kunnen doorstaan terwijl de gezondheid en het comfort van mensen op de eerste plaats komen. Dit is de filosofie van Pedrali: ruimtes zodanig inrichten dat wordt gezorgd voor het welzijn van degenen die ze gebruiken.

Demonteerbaarheid

Tijdens de productie wordt maximale aandacht besteed aan recyclage. Vanaf de ontwerpfase worden de meubelen van Pedrali ontworpen om gedemonteerd en geproduceerd te worden door middel van processen die gericht zijn op het beperken van het verbruik.

Duurzame houtproducten

Pedrali gebruikt voor de productie uitsluitend hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Pedrali gebruikt lakken op waterbasis die voor het grootste deel bestaan uit plantaardige harsen. De voordelen zijn legio: een gezondere en minder gevaarlijke werkomgeving, minder luchtvervuiling en een enorme energiebesparing.

100% gerecycled plastic

In 2020 produceerde Pedrali zijn eerste "gerecyclede grijze" producten, volledig gemaakt van gerecycled materiaal: 50% post-consumer kunststofafval en 50% industrieel kunststofafval. Post-consumer kunststofafval is afkomstig van producten die zijn gebruikt en vervolgens naar behoren zijn gerecycled door consumenten. Industrieel plastic afval is afkomstig van plastic containers en films.

Wil je meer informatie over Pedrali stoelen en meubels?

Laat het ons weten via onderstaand formulier. We contacteren u dan eerstdaags.

* = Dit veld is verplicht