Pantone selecteert kantoorkleuren van het jaar 2021

Sinds 1999 heeft het Pantone Color Institute elk jaar in december minstens één kleur gekozen als de kleur van het volgende jaar. De keuze van de kleurexperts heeft ook een sterke invloed op het ontwerp van meubilair en de inrichting van kantoorwerkplekken.

Als het aan het Pantone Instituut ligt, zal 2021 in het teken staan van grijze en gele tinten. Beter gezegd door de neutrale Ultimate Gray en de Illuminating Geel, die perfect zijn als kleuraccenten in het kantoor.

Pantone1 Pantone3

Dit is niet de eerste keer dat Pantone een kleurenduo heeft uitgeroepen tot de kleur of kleuren van het jaar. Maar nooit leek het meer gerechtvaardigd, gezien het afgelopen jaar. Vooral als je bedenkt welke emoties en sfeer de gekozen kleurencombinatie overbrengt.

Met Illuminating werd gekozen voor een heldere en vrolijke gele kleur, dat sprankelt van levendigheid en tegelijkertijd de verwarmende kracht van de zon uitstraalt. Het duidelijke contrast met de hoopgevende gele toon is Ultimate Gray. Een veel kalmere, ingetogen tint die meer kenmerken vertoont van berusting, stabiliteit en veerkracht, en een stevige basis biedt voor de bedachtzaamheid en zekerheid die in 2021 nodig zijn.