Dynamisch werken voor meer rendement

Door tijdens je werk meer bezig te zijn met je houding behaal je een hoop winst. Een kantoorinrichting met dynamische werkplekken motiveert medewerkers om meer en vaker te gaan staan, anders te zitten en te bewegen. Dynamisch werken kan je bijvoorbeeld met een zit/sta bureau, een zadelkruk of een deskbike.

Staand werken wordt steeds populairder

Werk je graag staande? Zorg er dan voor dat je niet de hele dag staat, maar wissel je houding af met bijvoorbeeld zitten op een zadelkruk. Wanneer je een sta bureau gebruikt, zorg er dan voor dat je hier niet uitgebreid tegenaan leunt.

Dynamisch Werken 1

Het geheim van een zadelkruk

Op een bureaustoel ben je vaak geneigd om wat onderuit te zakken. Zadelkrukken bieden een oplossing. Het geheim zit hem in de open heuphoek die het zadel creëert. Hierdoor komen ruggenwervels, nek en hoofd vanzelf in een gezonde verticale positie te staan. De open houding bevordert bovendien een optimale ademhaling en zorgt voor een betere doorbloeding en spijsvertering.

Conclusie

Het komt erop neer dat te veel zitten of te veel staan beide niet optimaal zijn. Wissel af tussen staand en zittend werken en zorg ervoor dat je tijdens de lunchpauze een wandeling maakt. Dan kom je al een heel eind ver.