Child Safety rolgordijnsystemen van Diaz

Door een beslissing op Europees niveau zijn sinds enkele jaren strengere normen van kracht om wurgingsrisico’s met koord- of kettinglussen bij kinderen te vermijden.

Deze wetten bepalen onder andere dat een koord of ketting steeds minstens 150 cm boven de grond moet hangen. Dit zorgt in veel woonkamers dus voor korte kettingen of koorden die opgerold dienen te worden rond een speciaal ontwikkeld systeem dat u aan uw muur kunt bevestigen.

Diaz 2

Natuurlijk bestaan er ook eenvoudigere systemen. Een van de populairste oplossingen om een product volledig child safe te maken, is elektrische bediening. Wanneer u kiest voor elektrische bediening komen er geen kettingen of koorden meer aan te pas maar kunt u uw zonwering bedienen met behulp van een afstandsbediening of schakelaar.

Omdat de vraag naar child safe systemen zeer groot is komen er ook steeds nieuwe oplossingen op de markt die eenvoudig in gebruik zijn maar ook volledig voldoen aan de child safety wetgeving. Zo hebben wij reeds een aantal nieuwe systemen voor rolgordijnen, plissés en horizontale jaloeziën aluminium.

Bron: Diaz