Wordt thuiswerken misschien het nieuwe normaal?

Ben jij ook genoodzaakt om thuis te werken? De verleiding om aan een stuk door te werken of het juist heel rustig aan te doen is groot. Enkele tips om op een efficiënte manier thuis te werken.

Een goed ingerichte thuiswerkplek werkt beter

Werken aan de eettafel is niet echt efficiënt en niet optimaal voor de concentratie. Richt daarom je home office in, rekening houdend met de drie pijlers van de fysieke ergonomie : bureau, stoel en beeldscherm. Als je deze op de juiste manier op elkaar afstelt, voorkom je lichamelijke klachten.

Dynamisch zitten houdt je gezond tijdens het thuiswerken

Langdurig zitten is nefast voor je lichaam. We zijn nu eenmaal niet gemaakt om urenlang in dezelfde houding te zitten. Stel daarom je bureaustoel ‘dynamisch’ in zodat je beweegt tijdens het werken. Dit stimuleert de doorbloeding en houdt je spieren actief, waardoor je meer energie krijgt. Krijg je toch last van een dipje ? Stoelyoga verhoogt je energie en geeft je brein de nodige rust om daarna terug met grotere productiviteit en creativiteit aan de slag te gaan.

Een voorbeeld van stoelyoga :

Ga zijwaarts op je stoel zitten met je gezicht naar links. Draai je bovenlichaam naar links, terwijl je je goed vasthoudt aan de achterkant van de stoel. Hou deze positie vijf ademhalingen vol. Herhaal de oefening naar rechts.

Structureer het thuiswerken

Structuur is belangrijk om efficiënt thuis te werken. Doe daarom net alsof je naar je werk gaat. Sta iedere dag op hetzelfde tijdstip op, respecteer de kantooruren en voorkom dat je te lang doorwerkt. Het behoud van de normale routine zorgt immers voor de juiste focus en resulteert in een goede werkethiek.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Verlucht je werkplek voor je begint aan je werkdag. Zet kortstondig de ramen open en laat het even goed verluchten. Zo start je met een gezonde dosis frisse lucht.

Neem tijdens het thuiswerken op geregelde tijdstippen een pauze. Loop even rond of maak een wandeling en maak ondertussen van de gelegenheid gebruik om de werkplek nogmaals te verluchten.

Zet de verwarming niet te hoog en hou het bij een comfortabele 20°. Dit verbetert je concentratie en verhindert dat je suf wordt.

Bron: score.nl

Wilt u meer info voor uw ideale thuiswerkplek?

Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u eerstdaags.

* = Dit veld is verplicht