Je thuiswerkplek inrichten

Om nauwer betrokken te zijn bij je vertrouwde omgeving en om het verkeer te mijden kiezen veel mensen ervoor hun werkplek thuis in te richten. De woonkamer kan hiervoor een ideale plaats zijn mits het respecteren van enkele nuttige regels zoals voldoende natuurlijk licht en voldoende privacy.

Geef je bureau een plaats

Geef je je bureau een centrale plaats in de woonkamer, kan je je privacy bewaren door een lage afscherming te plaatsen. Let hierbij op dat die niet te hoog om het ruimtegevoel van de woonkamer te bewaren. Een muurtje of lage afscherming verstopt ook het uitzicht op de rondslingerende rommel en documenten op je bureau.

Indien je uit praktische overwegingen het bureau centraal moet plaatsen, is het aangeraden om een divider of afscherming te plaatsen. Dit kan gebeuren door middel van een laag muurtje of lage bergmeubels. Bij een te hoge afscheiding zal de werkplek claustrofobisch aanvoelen en kan ook het ruimtegevoel van de woonkamer doorbroken worden. Het voordeel van een lage afscheiding is dat je je niet naar de muur moet positioneren. Je kan gerust zicht hebben op de woonkamer terwijl alle rommel netjes verstopt zit achter de afscheiding.

Je werkplek verlichten

Een plaats voor je bureau met zoveel mogelijk natuurlijk daglicht is aangewezen.

Kunstmatige verlichting is uiteraard ook heel belangrijk. Zorg hierbij dat je geen storende lichtinval zal hebben op de werktafel of op het computerscherm. Dit probeer je best uit op verschillende tijdstippen van de dag om tot de ideale positionering te komen.

Storend invallend licht kan je verhelpen door het plaatsen van gordijnen die zonnestralen filteren zonder het licht tegen te houden.

Wil je advies bij het inrichten van je werkplek?

Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren je eerstdaags.

* = Dit veld is verplicht