Handige tips bij de aanschaf van nieuwe kantoormeubelen

Voor een productieve werksfeer is het raadzaam om jaarlijks uw bestaande kantoormeubilair van dichtbij te bekijken. Werkt alles nog naar behoren? Bovendien zorgen goede meubels voor minder ziekteverzuim.

Hoelang blijft kantoormeubilair leven?

De gemiddelde levensduur van kantoormeubilair bedraagt 7 à 8 jaar. Dit betekent echter niet altijd dat de meubels versleten zijn maar wel dat er innovatievere en meer ergonomische oplossingen voorhanden zijn. Neem nu bijvoorbeeld de vroegere bureautafels met een vaste hoogte tegenover de hedendaagse bureaus die in de hoogte verstelbaar zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat de investering in nieuw meubilair zich gemakkelijk terugverdient door een hogere productiviteit en een afname in het ziekteverzuim.

Enkele tips bij de aanschaf van nieuw kantoormeubilair?

  • Kies voor kwaliteit, voor kantoormeubels met een minimale en gegarandeerde levensduur van 5 tot 8 jaar. Kies voor een zware kwaliteit meubilair wanneer de meubels intensief gebruikt worden.
  • Kiest u voor houten meubels, zorg er dan voor dat deze altijd geproduceerd zijn uit duurzaam hout.
  • Kies voor een eenvoudig te reinigen bekleding.
  • Met stapelbaar of inklapbaar meubilair geniet u steeds van een efficiënt ruimtegebruik en flexibiliteit in een kantoor.
  • De kwaliteit van de hedendaagse functionele kantoormeubels zorgen ervoor dat deze niet te zwaar moeten zijn. Dat scheelt een slok op de borrel bij het verplaatsen of het herinrichten of verhuizen van kantoormeubels.

Wenst u advies bij de keuze van nieuw kantoormeubilair?

Wij bieden u gratis advies. Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u dan eerstdaags.

* = Dit veld is verplicht