Duurzaam hout van het bos tot het dakvenster

Vensters hebben magische eigenschappen. Vensters brengen de natuur in uw huiskamer, dus is het ook belangrijk dat de natuur tijdens het productieproces wordt gerespecteerd.

Alle VELUX-dakvensters op de Belgische markt worden in Europese fabrieken gefabriceerd.

Het hout dat gebruikt wordt voor dakvensters van VELUX is 98% gecertificeerd als hout van duurzame oorsprong. De overige 2% is aangekocht hout dat voldoet aan alle wettelijke voorwaarden. Ter vergelijking, ongeveer 30% van het hout dat wereldwijd verkocht wordt, heeft een keurmerk als hout van duurzame oorsprong.

Maar wat betekent gecertificeerd hout nu echt?

En hoe kan men garanderen dat het hout dat voor de fabricatie van vensters wordt gebruikt getraceerd kan worden tijdens het volledige parcours, van het bos tot aan uw woning?

Voor de vensters begint alles uiteraard in het bos. Enkele bossen hebben een certificaat 'duurzaam bosbeheer' behaald. Dat betekent dat het bos zelf elk gekapt gedeelte kan regenereren. Het gecertificeerde hout moet daarbij in goede omstandigheden geproduceerd zijn.

Zodra het hout gekapt en van een label voorzien is, wordt het verstuurd naar een erkende zagerij waar het verder versneden wordt. De certificeringsdocumenten worden bij het hout gevoegd.

Vanuit de zagerij worden de houtpanelen naar een productiefabriek van VELUX verstuurd. Alle Europese fabrieken van VELUX hebben een certificaat, ofwel FSC of PEFC.

Zodra het hout voldoende droog is, wordt het bewerkt, gelaagd, geprofileerd en behandeld voor het gebruik in de vensters van VELUX. Het houtafval uit het productieproces wordt voor 100% gerecycleerd

De plaatsing van het dakvenster van VELUX

Ook hier gaat het duurzaamheidsbeleid verder. U kunt erop rekenen dat uw VELUX-venster een levensduur tot 40 jaar heeft. En tenslotte, als het venster aan het einde van zijn levensduur vervangen wordt, kan het hout gerecycleerd en voor andere doeleinden opnieuw gebruikt worden.

De duurzame zonwering van VELUX

De duurzame zonwering van VELUX houdt uw ruimte koel met de doeltreffende bescherming tegen de warmte. Het VELUX buitenste zonnescherm blokt de zonnestralen af vóór ze het vensterglas bereiken en reduceert de warmte. Dat helpt om uw kamer aangenaam te houden op warme, zonnige dagen. Bovendien is het zonnescherm transparant zodat uw uitzicht onbelemmerd blijft.

Bron: velux.be

Wilt u info over zonwering voor Veluxramen?

Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u eerstdaags

* = Dit veld is verplicht